21.7.2012

Kuvakulman säätäminen

Kuvakulman säätäminen manuaalisesti ilman Camhackia tai Pacenote Pluginia.RBR:lle on ollut toki Camhack jo vuosia, mutta jos sinua joko turhauttaa ulkopuolisten ohjelmien päällä pitäminen tai et yleensäkään muista laittaa sitä päälle silloin kun pitäisi, kannattaa perehtyä ini-tiedoston säätämisen perusteisiin.

Jokaisella autolla on omat kamerapresetinsä ja löytyvät /Cars/auton_nimi/auton_nimi.ini:stä.

Kussakin kamerassa olennaisin rivi on Pos, joka luonnollisesti kertoo kameran paikan.

Esimerkki puskurikamerasta (Peugeot 207 S2000)

Pos=0.000000 0.780727 -2.784098
Target=0.000001 0.572377 -5.454251
 
Pos-rivin ensimmäinen luku liikuttaa kameraa sivuttaissuunnassa. Mitä enemmän plussalla, sitä enemmän vasemmalla. Mitä enemmän miinuksella, sitä enemmän oikealla.

Toinen luku liikuttaa kameraa pystysuunnassa. Mitä suurempi luku, sitä ylempänä.

Viimeinen luku liikuttaa kameraa eteen/taakse. Mitä enemmän miinusta, sitä edempänä kamera sijaitsee. Eli helpommin sanoen voisi arvioida, että tuulilasi voisi olla suurin piirtein -2.0, ja takapenkki olisi mahdollisesti -0.5. Mutta nämä ovat nimenomaan suuripiirteisiä likiarvoja, vain esimerkin vuoksi.

Target-rivi ei välttämättä kaipaa muuttamista, mutta kyseessä on tietenkin se piste, johon kamera kohdistaa. Esimerkin puskurikamera kohdistaa siis häviävän pienesti vasemmalle ja hieman alaspäin, ja kohdistuspiste on edessä päin (yllätys!).

Huomio huomio muista: aina ei kannata sokeasti luottaa preset-nimityksiin, Cam_internal ei välttämättä ole sisäkamera jne.

Tuplahuomio: puskurikameraa ja "takaa-ajokameraa" ei pysty muokkaamaan.