18.10.2012

Sekalaista säätämistä (Misc.rbz)

Aiheita mm. rbz-tiedostojen purkaminen, mittariston sijoittelu manuaalisesti, tekoälykuskien viilaaminen.
Vauhtimurojen hullut päivät jatkuu. Tässä artikkelissa laskeudutaan säätämisen syvimpään ytimeen. Seuraavista tiedoista ei ole ollut kenellekään mitään todistettua hyötyä. Ikinä.

Misc.rbz - sijaitsee pelihakemistossa - sisältää nimensä mukaisesti sekalaisia asioita. Sen tiedostoja muokkaamalla voi vaikuttaa mm. mittariston sijoitteluun, tekoälykuskeihin ja johonkin kolmanteen asiaan. Rule of three pätee aina.

Mikäli sinulla ei pelihakemistossa vielä ole Misc-kansiota, suosittelen modaamisen helpottamiseksi avaamaan misc.rbz:n esim. WinRARilla ja purkamaan paketin kokonaisuudessaan RBR-kansioon.

Eli kuten esim. audio.datin kohdalla, peli voidaan pakottaa hakemaan tietoa ensisijaisesti Misc-kansiosta. Erona äänitiedostojen käsittelyyn kuitenkin on, että rbz-pakettien kohdalla voit purkaa halutessasi vain yksittäisiä tiedostoja kansioihin ja jättää huoletta muokkaamisen kannalta epäolennaiset tiedostot luettavaksi alkuperäisistä rbz-paketeista.

Seuraavaksi käyn läpi pintapuolisesti joitain editoimisen kannalta kutkuttavia tiedostoja. Kannattaa toki omatoimisesti tutustua muihinkin, mikäli intoa riittää. Ja huomioi, että jokainen tiedosto on lähtökohtaisesti read-only.


RBR\Misc\


carinfo.ini: Sisältää tietysti kunkin auton tekniset tiedot ja niitä voit tarvittaessa muuttaa, mutta älä kuvittele, että voisit tätä kautta editoida autojen nimiä valikoissa. Sitä varten pitää pikemminkin muokata pelin exeä asianmukaisella hex editorilla.

digidash- ja minidash-säätötiedostojen perusanti on varmastikin mittariston sijoittelussa (HUD position). Ylempi luku liikuttaa mittaristoa vaakasuunnassa, ja alempi pystysuunnassa - mitä pienempi luku, sitä ylempänä. HUD Size ei vaikuta mittariston eri elementtien kokoon, ainoastaan mittariston taustaan. Tiedoston syvempi analyysi jää sinun harteillesi.

LM_Driver.ini: Liittyy animaatioihin. Ainoa asia, joka voi oikeasti koskettaa syvältä tavallista kuluttajaa on kohta Max Steeringwheel Degrees. Voit sillä "synkata" "virtuaalirattia" kääntymään saman verran kuin fyysinen kapistuksesi. Laskukaava: rattisi kokonaiskääntyvyys asteissa jaettuna kahdella.


RBR\Misc\ai\


ai.ini: Sisältää aluksi lähinnä hämäriä taulukoita, joihin ei uskalla koskea, mutta jälkimmäinen osio sisältää tekoälykuskien tavoiteaikoja kaikille pelin erikoiskokeille (Rally Season). Ken on uskaltanut Rally Seasonia ajaa, tietää varmasti, että tekoälykuskien ajat ovat housuista tempaistuja. Ja vähänkin kokeneemman virtuaalikuskin mestaruus on käytännössä sinetöity lehdistössä viimeistään ensimmäisessä mutkassa.

Ajoista on korostettava sitä, että ne ovat nimenomaan tavoiteaikoja ("PAR times"), joten sarjan parhaimmat tekoälykuskit kyllä puhtaalla ajolla alittavat asetettuja aikoja aina jonkin verran. Tämä tulee ehkä muistaa.

aidrv.ini: AI-kuskit, tallit ja autot. Modaamisessa on huomioitava, että kuski- ja auto-osuudessa asteikko on aina 1-5, ellei toisin mainita. Eli jos koetat pistää Löppöselle kaikkiin kohtiin vähintään kutosen, niin peli kaatuu komeasti.

Lisäksi varoituksen sanana, että jos haluat statseilla tähdätä realistisiin tuloslistoihin, niin kyllähän se koko kauden kontekstissa onnistuu suhteellisen hyvin, mutta et kyllä välttämättä pysty estämään "alemman kastin" kuskien yksittäisiä kisavoittoja mitenkään. Loebin saat kyllä halutessasi voittamaan aina Ranskan rallin ja mestaruudenkin, sekä Nobren ajamaan ulos joka rallissa, mutta siinä välimaastossa tapahtuu takuuvarmasti kyseenalaisia asioita. Oli statsit kuinka puhkipohdittuja tahansa.

Onnea matkaan!


LISÄYS: RBR:n ek-numerot ai.inin muokkaamista varten näet täältä. Voit vapaasti kirjata itsellesi pätkien nimet näkyviin ai.inissä "Track XX:n" viereen.