11.1.2014

Czech Plugin - asennusohje

Kuukauden vinkki 5/2017: RBR Car Installation Tool by zissakos


Koska Czech plugin (aka RBRTM) on sisällön osalta kaikkein eniten ajan tasalla, mutta virallinen asennusohjeensa ei niinkään, vauhtimurojen oma ohjeistus on enemmän kuin paikallaan. Pintaa raapaiseva käsittely tämän pluginin kiistattomista plussista mutta myös yhtä kiistattomista miinuksista löytyy nettiplugineita käsittelevästä artikkelista.  

Czechin asentaminen on paljon mainettaan helpompaa. Vauhtimurot saavat jatkuvasti kirjeitä kaikenikäisiltä ja -muotoisilta pelaajilta ympäri maailmaa ja niissä aina sanotaan kuinka he pelkäsivät kuollakseen RBR:ään koskemista, mutta seuraavilla tekniikoilla hekin saivat asennettua Czech pluginin. Itse asiassa, kuka tahansa osaa asentaa tämän. Sinäkin osaat. 

He, jotka ovat RBR:n jo asentaneet ja pitävät hallussaan tyylipuhdasta "RBR-asennuskopiota", voivat ottaa sen käyttöön ja huoletta hypätä ensimmäisen osion yli.


KAIKEN ALKU:


 1. Asenna Richard Burns Rally -peli.

  HUOM! Windows Vista ja 7 käyttäjät eivät saa asentaa peliä seuraaviin kansioihin:

  - C: \ Program Files \
  - C: \ Program Files (x86) \
  - C: \ Käyttäjät \ Tilin nimi \
  - C: \ Program

  Kannattaakin luoda C: aseman juureen uusi kansio (esim. Asennukset, Pelit... tjms), johon asennat pelin tai vaihtoehtoisesti voit asentaa pelin kokonaan toiselle kovalevylle.
   
 2. Asenna pelin viralliset patchit 1.01 sekä 1.02:
     
 3. Testaa RBR-pelin toimivuus käynnistämällä RichardBurnsRally_SSE.exe. Tämä tulee tehdä aina ja kaikissa olosuhteissa. Luo samalla pelaajaprofiili "MULLIGATAWNY" (ilman lainausmerkkejä) nimellä, jolla saat kaikki radat ja autot auki.
   
 4. Pelaile ihan rauhassa orkkispeliä ja tee haluamasi muutokset pelin asetuksiin hyvissä ajoin ennen kohtaa 5.
   
 5. Tuplaa eli copy-pasteta koko RBR-asennuskansio ja uudelleennimeä uusi asennuskansio jollain kuvaavalla nimellä (esim. RBR - Czech). Voit tehdä niin monta asennuskopiota kuin suinkin katsot tarpeelliseksi (jokaiselle nettipluginille oma asennuksensa).

____________________________


JA JUURI: Czech Pluginin asentaminen


 1. Nettikisoja varten sinun tulee rekisteröityä tsekkifoorumille, se todella kannattaa. Tehdä ennakkoon.

  Tsekit varmaan itse haluaisivat, että kaikki käyttäisivät oikeaa nimeään muodossa SUKUNIMI Etunimi, mutta nickit ovat kuitenkin täysin sallittuja. HUOM! Ääkköset eivät ole kuitenkaan käytössä.
   
 2. Lataa ja asenna plugin. Chrome-selainta käyttävät (ja miksei muutkin) voivat kokeilla ladata vaihtoehtoisesti täältä. Latauksen sekä asennuksen ajaksi kannattaa sammuttaa yliholhoavat virustorjuntaohjelmistot.

  Tarkka! Kaikki Czech pluginiin liittyvät installerit osoittavat ensisijaiseksi asennuskansioksi rekisterin mukaisen asennuskansion, joten sinun tulee muistaa vaihtaa se oikeaksi joka kerta. Sama pätee siis myös EK-installereihin jatkossa.
   
 3. Pura uusin FixUp Plugins-kansioon, jos et ole vielä tähän mennessä sitä tehnyt.
   
 4. Halutessasi voit lisätä RichardBurnsRally.iniin foorumin käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, jotta niitä ei tarvitse pelissä aina näpytellä erikseen. Jotakuinkin seuraavasti (kuvitteellinen esimerkki):

  [RBRTMSettings]
  AutoLoginName = SAPIENS Homo
  AutoLoginPassword = salasana123456789


Näin helppoa se oli. Usko tai älä, mutta jo nyt pystyisit osallistumaan nettikisoihin, vaikkakin vain RBR:n orkkisautoilla ja -erikoiskokeilla. Löydät pluginiin pelissä etenemällä reittiä Options --> Plugins --> RBR Tournament. RBRTM:n Shakedown-toiminto vastaa peruspelin Quick Rallya ja sillä pääsee testaamaan uusia erikoiskokeita sitten aikanaan.

Huomio huomio! Riippuen Windows-asetuksistasi on kuitenkin todennäköistä, ettet pääse Vistassa, 7:ssa (ja et varmaan 8:ssakaan, hitostako minä tiedän) peliin laisinkaan tässä vaiheessa, mutta ei hätää, ongelma kun on helposti korjattavissa. Lue Klinikan puolella opinkappale "Peli ei käynnisty tai kaatuu käynnistettäessä työpöydälle" ja tottele.


____________________________Tästä eteenpäin kyse onkin lähinnä sisällön lisäämisestä sun muusta virittelystä. Tämä plugin kun ei tarjoa mitään valmiina, mutta käyttäjän onneksi erikoiskokeiden ja autojen asentamiseen on viime aikoina tullut uusia vaihtoehtoja, jotka ovat madaltaneet kynnystä merkittävästi RBRTM:n käytölle "kasuaalien" keskuudessa. Kääntöpuolena näille helpotuksille on tosin jaaritteluun sortuvat ohjeet.Erikoiskokeet 


Sinulla on jotakuinkin kaksi vaihtoehtoa: voit ladata joko kaikki (tai miltei kaikki) tähän asti integroidut EK:t yhdessä TrackPackissa, tai vaikka vain haluamasi EK:t yksitellen eli ns. klassisella metodilla. TrackPack on yksittäisen rbr-fanin ylläpitämä "epävirallinen" paketti, mutta se on kyllä todistetusti toimiva ja luotettava vaihtoehto. Erikoiskokeita on kerääntynyt tähän päivään mennessä reilusti yli 100, joten loogisesti ajateltuna, mitä useamman erikoiskokeen haluat asentaa, sitä järkevämpää TrackPackin käyttäminen on (vaikka haluaisitkin sitten jälkikäteen karsia huonoja erikoiskokeita pois).

Päätit sitten miten tahansa, aloita urakka täältä (kiitos simrally-redditille tästä aina toimivasta URLista). MEGA-linkkejä kannattaa suosia, sillä niistä lataaminen on paitsi kätevämpää niin myös huomattavasti nopeampaa kuin Ulozto.net:stä imuroiminen. Huomaa kuitenkin, että kummankin palvelun kanssa tulet ennen pitkää törmäämään maksumuuriin, joten älä odota että saisit yhdellä otolla kaiken ladattua.

Tarkka! Mikäli lataat yksittäisiä erikoiskokeita, muista aina vaihtaa tarvittaessa installerissa asennushakemisto oikeaksi, äläkä unohda tarkistaa onko lataamillesi erikoiskokeille julkaistu epävirallisia mutta hyödyllisiä korjauksia (viimeinen linkkipari).

Huomio! Mikäli käytät TrackPackia, huomioi paketin päiväys ja mahdollisuus, että senkin jälkeen pluginiin on saatettu integroida uusia erikoiskokeita. Etusivulla on infoikkunoita peräti kaksin kappalein (Server Events ja New Downloads), mutta varmimmin tarkistat tilanteen tietenkin virallisesta ek-lähteestä päivämäärineen.

Czech Plugin -asennukseen voi lisäksi myös asentaa BTB-pätkiä samalla tavalla kuin orkkispeliin, vaikkei niillä nettikisoissa ajetakaan. Vauhtimuroilla on tähänkin aiheeseen soveltuva ohje.


Erikoiskokeita kerrakseen.Autot


Czech pluginiin on nettikisoihin integroitu paitsi vanhat "edellisen sukupolven" fysiikat mutta myös uudet WorkerBeen luomat NGP-fysiikat. Vanhemmat kaarat asennetaan vauhtimurojenkin opastamalla hardcore-menetelmällä. Voit vapaasti käyttää kyseistä menetelmää myös NGP-autoihin, mutta NGP:n kohdalla suositeltavaa olisi hyödyntää esimerkiksi zissakosin RBRCIT:ia, joka sopii kaikille niille, jotka joko eivät osaa mitään tai ovat muuten vain patalaiskoja. Softasta lisää alempana.

Kaikki nettikisailuun kulloisenakin hetkenä kelpaavat autot latauksineen löytyvät täältä. Eli jos haluaa ennen kaikkea kilpailla muita vastaan, halunnee pitäytyä tuossa virallisessa listauksessa ja poiketa siitä vain tietoisella riskillä. Vanhemman fysiikkamallin autoja ei ole päivitetty saati lisätty enää vuosiin, mutta eipä niillä toisaalta enää ajeta kisojakaan. Uudempia NGP-autoja ylläpitäjä integroi kisakäyttöön parhaansa mukaan, joskus nopeammin, joskus hitaammin, mutta hätähousuisimmat voivat tietenkin imuroida ja asentaa niitä aivan tuoreeltaan GVRC:stä. Ja nyt päästäänkin jo mainittuun RBR Car Installation Tooliin.

Monipuolinen ja helppokäyttöinen RBRCIT on tällä hetkellä kiistatta järkevin tapa koostaa ja tallentaa itselleen NGP-autoryhmiä Tournament Pluginia varten. Löydät RBRCIT:n viimeisimmän version esittelyineen joko tuolta tai toisaalta. Valikoituja ominaisuuksia:
 • Audio.datin automaattinen purkaminen kansioksi tarvittaessa
 • NGP-fysiikoiden SEKÄ yksittäisten modelien lataus ja asennus yhdellä klikkauksella
 • WorkerBeen ylläpitämä ajantasainen NGP-autolistaus 
 • Esim. virtuaaliratin poistaminen näkyvistä helposti vaikka kaikista autoista
 • FixUp- ja NGP-pluginien päivitystoiminto
 
Top tip: Vaikka yksittäisten modelien lataus tosiaan onnistuu softankin kautta helposti, on korostettava, että softa purkaa lataamiaan (isojakin) paketteja varsin verkkaisesti, joten "nollasta" lähtevän ei todellakaan kannata käyttää toimintoa alkuvaiheen massa-asentamiseen. Eli: koska WorkerBeen itsensä uudelleenjakelemissa model-paketeissa kansiorakenne on optimaalinen ja sama kaikissa, lataa ihmeessä GVRC:n lataussivulta ensin kaikki haluamasi modelit; minkä jälkeen pura kaikki paketit samanaikaisesti Cars-kansioon ja tulet säästäneeksi rutkasti aikaa.

Huomio! Lienee syytä korostaa ennen pettymyksiä, että koska tämä on ensisijaisesti suunniteltu nimenomaan RBRTM:ää tai vaikka Training Day'ta varten, jotka lukevat autojen nimet cars.inistä, suunnistaminen Quick Rallyn ja BTB_RX:n autovalikossa ei tietenkään tällä helpotu.


RBRCIT eli kavereiden kesken RBR Car Installation Tool

____________________________


Pari sekalaista huomio huomiota:


- Peli kaatuu työpöydälle, mikäli ajelet ensin Tournament pluginissa ja siirryt sen jälkeen ajamaan Quick Rallyn puolelle. No en tiedä miksi tekisit näin ylipäätään, mutta sitten kun kaatuu, niin tiedätpähän ainakin, että siksi se nyt kaatui.

- (Joillain) orkkispätkillä ei kenties kannata editoida maaliviivan jälkeisiä nuotteja mikäli niitä löytyy. Se kun saattaa johtaa DNF:ään johtuen bugisesta tai muuten vain tyhmästä anticheat-systeemistä.

- Tämä on jo silkkaa triviaa, mutta siinä missä esimerkiksi orkkispeli mahdollistaa fysiikoiden asentamisen rbz:sta ulostettuun erityiseen Physics-kansioon, RBRTM ei osaa tai halua lukea fysiikoita mistään kansiosta, joten fysiikat tulee aina asentaa rbz:aan. Tai näin ainakin muistan lukeneeni jostain, en ole koskaan itse testannut.

- Huomioi, että kun tulee asentaneeksi etu- ja takavetoja muihin kuin niin kutsuttuun MG-slottiin, nettikisojen huoltoparkissa on aina aiheettomasti joko front tai rear diff rikki. Sellaisista osista ei tarvinne välittää, joita ei ole edes olemassa.

- Tunnetusti RBRTM:n kisoissa ei ajeta varsinaisella yömodilla (light.dll ja lightproj-kansio), mutta halutessasi voit "lainata" sellaisen vaikka sitten toisesta nettipluginista, mikäli ns. vapaasti ladattavissa olevat eivät miellytä (kts. Fixit-artikkeli). Ihan vaan vinkkinä.

- Kuten jo maineikkaassa nettipluginit-artikkelissa todetaan: tällä hetkellä ralleja voi luoda vain ne, jotka ovat lahjoittaneet vaadittavat 8 euroa tai enemmän. Olen katsonut kuitenkin järkeväksi ottaa wannabe-promoottoreille muutamia kuvakaappauksia luontityökalusta, niin näkeväthän ainakin mistä sitä oikeastaan maksaisi.

- Erikoiskokeissa ei ole tietenkään mitään syytä pitäytyä vain niissä mitä ylläpitäjät integroi. Totta on, ettet saa RBR-Worldista siirrettyä paria yleisöpyöritystä Czech-asennukseen (salattuja), mutta RSRBR:stä saat siirrettyä mm. Canyonin (id 1000) sekä The W:n (id 1401). EK:t kuten Alsace, Paddys, Jourdain ja Waste Management, joilla ei ole ikiomaa ID:tä, on myös asennettavissa mutta ei ilman kompromisseja.