14.8.2012

Fixit, patchit, pluginit...

Viralliset päivitykset + merkittävimmät ei-kaupalliset innovaatiot RBR:n saralla. Maaliskuu 2021: RBRvr:n linkki päivitetty + CrewChief lisätty viimein listalle.




Tämän puuroutuneen tekstin tarkoitus on esitellä tunnetuimpia tai tärkeimpiä RBR-sovellutuksia, joista voi olla iloa yhdelle ja ehkä toisellekin tulokkaalle.



RBR:n viralliset patchit: 1.01 ja 1.02


Luonnollisesti aivan välttämättömiä. Jo pelkästään monien laajennusten takia.


Kegetyksen työkalut täältä


DATtoolilla voit purkaa RBR:n dat-tiedostoja pelikansioon käsittelyä varten, ja se osaa luonnollisesti pakata tiedostot uudelleen tarvittaessa. Nykyäänkin erittäin relevantti.

RBRdll kannattaa myös imuroida, vaikka sen merkityksen voidaan katsoa vähentyneen tuoreempien työkalujen myötä. Itse en ole käynnistänyt RBRdll:ää vuosiin, mutta se ei tee siitä hyödytöntä. Päinvastoin.

Uusin julkaisu/päivitys 6.3.2021: RBRvr v1.6.


WorkerBeen pluginit ja fixit


FixUp: Widescreen, Aspect ratio, Sound Buffer, V-Sync... Pakkoimurointi. Kehittyy jatkuvasti.

PaceNote Plugin: Vallankumouksellinen laajennus nuotitusten kannalta. Sisältää myös oman camhackinsa.

Next Generation Physics (NGP) - Kakkosversiosta lähtien maailmanlaajuinen julkaisu. Autovalikoima kasvaa jatkuvasti, jopa hillittömällä tahdilla.

TrainingDay + Setup Manager: Mainitsemisen arvoisia kumpikin, mutta sellaisiksi ne jäävätkin tässä yhteydessä. Kannattaa kuitenkin huomata, että tammikuussa 2021 Setup Manageriin ilmestyi viimeinkin odotettu päivitys, joka lisäsi siitä kauan puuttuneet NGP-säätömahdollisuudet.


Muita valikoituja:


RBRCIT: Ensiluokkainen softa NGP-autojen asentamiseen Zissakosilta. Tuki NGP:lle täydellisen ajantasainen, mutta myös muiden autojen omatoiminen lisääminen valikoimaan mahdollista. Huomaa kuitenkin, että RBRCIT on tarkoitettu ensisijaisesti käytettäväksi RBRTM:n, TrainingDay:n tai ihan vain vanillan kanssa; muissa yhteyksissä (esim. RSRBR) käyttö ei ole ongelmatonta.

RBR_RX: black f./jharron valmistama plugin, joka mahdollistaa BTB-erikoiskokeet RBR:ssä. Lisätietoa pätkien asennuksesta vaikkapa täältä.

NGPCarMenu: MIKA-N:n erinomainen plugin, joka laajentaa orkkispelimoodien (ja RBR_RX:n) autovalikkoa lisäten automaattisesti NGP-autojen nimet ja speksit sekä mahdollistamalla uudet esikatselukuvat.

Gauger Plugin: V317MT:n suosittu mittaristoplugari. Telemetriaa suorassa lähetyksessä. Ei kuitenkaan välttämättä toimi kaikilla käyttäjillä ongelmitta, joka on syytä mainita.

H-shifter: Racer_S:n plugari H-kaaviolle. Tänä päivänä ei niin relevantti, sillä NGP-fysiikat kuitenkin lisäävät automaattisesti oman h-kaaviosovellutuksensa suoraan pelin Controller Setupiin (ja keskenään nämä kaksi "kilpailevaa" sovellutusta eivät ole yhteensopivia). Tarvitset tämän erillisen pluginin oikeastaan vain siinä tapauksessa, jos haluat pakottaa kytkimen käytön vaihdettaessa; ominaisuus jota ei ole eikä ikinä tule olemaankaan NGP:n yhteydessä.

WRSMP CoDriver Pro (backup): Myöskin vallankumouksellinen nuottilaajennus RBR:ään. Toimii ulkoisesti, mikä on nuottien kannalta vahvuus, mutta toisaalta samalla heikkous käytettävyydessä. Pawel 'topdrive' Luczakin teos ei ottanut tuulta alleen Puolan ulkopuolella, mutta mainitsemisen arvoinen tämä on silti. Ei suomenkielisiä nuottimodeja saatavilla. Uteliaille, lähinnä nuotituksesta erityisesti kiinnostuneille eli ei todellakaan kaikille.

Night mod: Tiettävästi ainoa vapaasti jaossa oleva yömodi tsekkiläisillä asetuksilla (alkuperäinen yömodi oli äärituotteliaan black f./jharron käsialaa). Toimii esimerkiksi orkkispelissä ja czech-asennuksessa. Kivikautisilla tietsikoilla pelaaville muistutuksena, että yömodeilla ajaminen vaatii sitten huomattavasti enemmän tehoa koneelta kuin orkkispeli sellaisenaan.

VDRMInstaller: Puurolla itsellään ei ole tästä LaTeXin suositusta auto/modimanagerista kokemusta kuin ohikiitävän hetken verran. En kokenut sitä millään muotoa tarpeelliseksi, mutta se ei tarkoita, etteikö joku toinen kokisi. Kokeilu täysin omalla vastuulla. Muistini mukaan ei ole ns. portable vaan täytyy "asentamalla asentaa".

EasyRBR: Niin ikään tsekkipluginin yhteyteen valmistettu sisältömanageri, samankaltainen kuin vanhempi VDRMinstaller, mutta jäänyt kuitenkin melko lailla vähälle huomiolle jo siksikin, että se ilmestyi täyttämään aukkoa jota ei oikeasti ollut. Sisältää RBRCIT:iin verrattuna muun muassa skini- ja ek-managerin, mutta toisaalta uuden autosisällön lisäämisessä on toisinaan niin pitkiä viiveitä, että se nollaa aika lailla tehokkaasti ne mahdolliset edut.

CrewChief: Tunnetun CrewChief:n RBR-laajennus mahdollistaa uuden realistisemman tavan nuotittaa erikoiskokeita puheentunnistuksen avulla. Toki puheentunnistuksessa on omat luotettavuusongelmansa, mutta pienen harjoituksen myötä metodi on mahdollisine korjailuineenkin varmastikin kätevämpi kuin Pacenote Pluginilla klikkailu. CrewChiefin omasta kartturivalikoimasta löytyy myös muuan Janne Laahanen suoraan käytettäväksi.


_________________________________



Suurin osa varmastikin klikkasi itsensä tähän artikkeliin löytääkseen linkkejä joihinkin sekalaisiin grafiikkamodeihin, mutta koska en sellaisista juurikaan perusta, en tule niitä ikinä lisäämään. Toisten tahojen tiedetään kuitenkin linkittävän niihinkin.